Om Textkomp

Hur funkar textkomp?

 

Syftet med textkomp är att du ska få bra hjälp med ditt behov när det gäller text och skrivande. Det innebär att jag utgår från tre aspekter: min kunskap om språket, själva texten och dig som skribent. Med andra ord textkompetensen, textkompositionen och textkompisen. Det kan vara svårt att skriva en text, men tillsammans blir det roligare!

 

Alla behöver en textkompis

 

Jag som driver textkomp heter Anna Idh och jag är examinerad språkkonsult i svenska. Språkkonsulter är experter på svenska, framförallt med fokus på brukstexter, det vill säga de texter som vi använder i vårt samhälle och arbetsliv. Eftersom jag har en examen i engelska kan jag även hjälpa dig med dina engelska texter.

 

Jag lägger gärna vikt på att anpassa de insatser som jag gör både efter verksamheten och individerna inom den. Jag skriver också gärna klarspråk* med fokus på begriplighet och mottagaranpassning så att alla ska förstå texten. För varför producera texter som ingen förstår? Alla kan bli bättre skribenter, och språkkonsulter är en utmärkt textkompis att ha till hands!

 

*Klarspråk kallas det när texter är skrivna på ett språk som är vårdat, enkelt och begripligt. Offentliga texter ska vara skrivna på det här sättet enligt språklagen, men även om du inte omfattas av lagen så är det ju bra med text som din mottagare förstår! Vill du läsa mer om klarspråk kan du göra det hos Språkrådet.

 

Bloggen

 

Om du vill läsa mer om skrivande, språknormer och intressanta språkliga iakttagelser så kan du läsa textkompisbloggen. Om du själv har några intressanta språkspaningar eller frågor så får du gärna kontakta mig så kanske jag tar upp dem där.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakturaadress: Ekvägen 27, 461 77 Sjuntorp

Mejl: annaidh(at)textkomp.se

Telefonnummer: 0709 514765

 

Firman har F-skatt

Textkomp på facebook

 

 

Textkomp på Twitter